Golf igrišče Zlati grič

SCORECARD

HCP TABELA

GOLF PRAVILA

ETIKA GOLFISTA

CENIK

Vodnik po igrišču

1. Luknja  PAR 5, 389m | 351m – stroke 3|4   

 Igrišče začnemo igrati z luknjo, ki je za nekatere najtežja luknja na igrišču. Prvi udarec na igrišču, ki je vedno tako pomemben mora biti dovolj dolg in ne predolg, da lahko potem nadaljujemo z naslednjim udarcem desno v hrib proti zelenici. Dovolj hrabri igralci se lahko odločijo igrati prvi udarec čez vinograd, kar pa je dokaj tvegano in lahko tudi nevarno. Zato je igranje preko vinogradov brez forecaddie-a prepovedano. Doseči par na tej luknji je kar lep rezultat. Zelenica na tej luknji zna biti, kar velik sovražnik.

2. Luknja  PAR 5, 435m | 371m – stroke 7|8

Na tej luknji imamo lep pogled na dolino, kjer se nahaja golf igrišče. Dober prvi udarec je kar lepa preizkušnja, kajti doseči moramo čistino, da lahko z drugim udarcem igramo čez vodno oviro. Pri prvem udarcu moramo upoštevati hrib iz katerega udarjamo ter veter, ki zna biti zelo zahrbten na tej visoki točki, kjer se nahajamo. S premetenima naslednjima udarcema bi ne bilo preveč težko doseči zelenico.  Paziti moramo na out, ki se začne zadnjih sto metrov pred zelenico na desni strani igralnega polja.

3. Luknja  PAR 4, 241m | 192m – stroke 15|16

Ne preveč težka luknja. Paziti moramo na out na desni strani igralnega polja. Na tej luknji je verjetno bolj pomemben drugi udarec, ki bi naj zadel zelenico. Težavnost luknje je pogojena od pozicije zastavice, kajti zelenica je dolga in se na koncu zelo zoži.

4. Luknja  PAR 3, 131m | 103m – stroke 9|10

Par 3, kjer je natančni udarec na dokaj veliko zelenico hitro poplačan z dobrim rezultatom. Priporočljivejše je igranje bolj proti levi strani zelenice, kajti na desni je pred zelenico velik bunker, ki zelo rad posrka vse prekratke udarce.

5. Luknja  PAR 4, 339m | 283m – stroke 1|2

Verjetno najtežja luknja na igrišču. Pogled z udarjališča zelo zoži že tako ne preveč široko čistino, kajti na levi strani imamo drevesa na desni pa out. Težava je tem, da mora biti prvi udarec mora biti dovolj dolg, da lahko z drugim udarcem dosežemo zelenico. Približno petdeset metrov pred zelenico imamo velik ribnik, ki nam lahko povzroči dosti preglavic. Zato je bolje da igralci, ki niso dovolj prepričani v dolžino svojega drugega udarca igrajo drugi udarec pred ribnik in nato na zelenico.

6. Luknja  PAR 4, 215m | 194m – stroke 13|14

Na izgled zelo lahka luknja, vendar pa je treba upoštevati da je zelenica nekoliko višje od čistine. Zato je verjetno bolje drugi udarec odigrati z bolj ravnega dela čistine, kot pa v strmem hribu proti zelenici. Na tej luknji bodo prišli na svoj račun igralci, ki jih krasi dober pitch udarec.

7. Luknja  PAR 4, 324m | 295m – stroke 5|6

Preden se odločite udariti prvi udarec na tej luknji, najprej preverite ali je igralno polje pred vami prosto. To storite z enostavnim pogledom na monitor zraven označevalne table na udarjališču. Prvi udarec zahteva dobro mero natančnosti in dolžine. V pomoč za pravo smer vam je beli količek, ki stoji na prelomu igralnega polja proti dolini.

Po dobrem prvem udarcu, drugi udarec ne predstavlja  prevelike zahtevnosti. Če slučajno zadenete žico daljnovoda blizu zelenice, udarec ponovite brez kazni.   

8. Luknja  PAR 4, 239m | 198m – stroke 17|18

Ena lažjih lukenj na igrišču, kar pa seveda še ne pomeni da bo dober rezultat že kar vpisan v števno kartico. Treba je paziti da bo prvi udarec končal na ravnem delu čistine. Drugi udarec pa nato ni preveč zahteven. Zelenica na tej luknji je dokaj ozka ter valovita in se je ne vidi ko igramo drugi udarec na njo.   

9. Luknja  PAR 3, 135m | 129m – stroke 11|12

Za konec pa nam ostane še ena lepa luknja, ki jo krasi lep razgled proti klubski hiši. Ker nas verjetno opazujejo z klubske terase bi bilo najbolje da nam začetni udarec konča na zelenici. Zato pa moramo dobro upoštevati višinsko razliko med udarjališčem in zelenico ter smer vetra, ki je lahko v slabših razmerah zelo neugoden. Če se odločimo za napačni izbor palice se lahko kaj hitro zgodi da ne končamo na zelenici ampak na terasi klubske hiše.

Golf klub Zlati grič

Škalce 91

3210 Slovenske Konjice

E-mail: golfklub@zlati-gric.si

Gsm: 051 / 630 444

Trr.: SI56 6100 0000 6451 526

E-Novice

Bodite na tekočem in se prijavite 

na naše e-Novičke

GDPR - Osebni podatki

Vlada je potrdila nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in ga poslala v Državni zbor v obravnavo po nujnem postopku. ZVOP-2 v slovensko zakonodajo prenaša pravila in spremembe, ki jih uvaja evropska splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Slednja bo sicer v veljavo stopila že 25. maja.

S prijavo na e-novice se strinjate, da lahko vaše osebne podatke uporabimo za obveščanje o novostih in akcijah v našem klubu.

 

(C) Golf klub Zlati grič, 2021