Match play liga je poleg tekmovalnega značaja, namenjena druženju in spoznavanju novih golfistov.

 

Igra se 18 lukenj – match play (žrebani pari), z upoštevanjem 3/4 HI-ja. Najvišji igralni hcp je 36! 

Liga se igra po sistemu – VSAK S VSAKIM. Po prvem delu, kjer bo vsak igralec odigral štiri dvoboje, se oblikuje jo nove skupine glede na dosežene točke v predtekmovanju. Nadaljuje se z igranjem vsak s vsakim. Igra se po vrsti, krogi lige se ne preskakujejo. 

Po dvoboju se vpiše rezultat tekme v tabelo na recepciji igrišča. Za končno uvrstitev šteje večje število točk, ne glede na to v kateri skupini je posamezen igralec. 

Vsak prijavljen igralec pred žrebom plača “članarino lige”, ki znaša 30 eur, ki se bo porabila izključno za nagrade in piknik ob zaključku lige. 

V primeru izključitve ali izstopa iz lige katerega od igralcev se vsi njegovi rezultati brišejo. Članarina se ne vrača.

Kratka navodila za tekmo:

Primer:

Pridemo na igrišče in vzamemo scorecard. Tekmovalec1 ima HI (handicap index) 12,5 , tekmovalec 2 pa 22,5. Pogledate na tabelo ki je obešena na igrišču in določite svoj “playing” handicap. Ženske pogledate rdečo tabelo, moški rumeno. V našem primeru sta oba tekmovalca moška. Tekmovalec ima playing handicap 8 , tekmovalec 2 pa 19. Na razpredelnici tekmovanja je tabela kjer vidite 3/4 handicapa.  Tekmovalec 1 z 8 playing handicapom ima 3/4 hcp – 6, tekmovalec 2 z 19 playing handicapom pa 3/4 hcp – 14. Razlika je 8. to pomeni da ima tekmovalec 2 8 udarcev prednosti pred tekmovalcem 1! Teh 8 udarcev se razdeli po udarec na osmih najtežjih luknjah oz na luknjah z najnižjem stroke indexu. V primeru Zlatega griča so to luknje 5,14,1,10,7,16, 2, 11. Torej če tekmovalec na eni izmed teh lukenj naredi par, tekmovalec 2 pa boogie, je izenačeno. Če naredita enak rezultat pa je luknjo zmagal tekmovalec 2.

Golf klub Zlati grič

Škalce 91

3210 Slovenske Konjice

E-mail: golfklub@zlati-gric.si

Gsm: 051 / 630 444

Trr.: SI56 6100 0000 6451 526

E-Novice

Bodite na tekočem in se prijavite 

na naše e-Novičke

GDPR - Osebni podatki

Vlada je potrdila nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in ga poslala v Državni zbor v obravnavo po nujnem postopku. ZVOP-2 v slovensko zakonodajo prenaša pravila in spremembe, ki jih uvaja evropska splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Slednja bo sicer v veljavo stopila že 25. maja.

S prijavo na e-novice se strinjate, da lahko vaše osebne podatke uporabimo za obveščanje o novostih in akcijah v našem klubu.

 

(C) Golf klub Zlati grič, 2021