Match play liga je poleg tekmovalnega značaja, namenjena druženju in spoznavanju novih golfistov.

1. Liga je poleg tekmovalnega značaja namenjena medsebojnemu druženju igralcev. Organizator lige si želi, da se liga odvija v športnem duhu in da vsak od nastopajočih pripomore k temu, da bo liga potekala gladko.

2. Vsak prijavljen igralec mora plačati “članarino lige”, ki znaša 30 EUR. Članarina mora biti poravnana pred žrebom, na golf igrišču Zlati grič, ali na TRR Golf kluba Zlati grič: TRR: SI56 6100 0000 6451 526, sicer igralec ne sodeluje v žrebu. Denar se bo porabil izključno za nagrade in piknik ob zaključku lige.

3. Prijavljeni igralci se razdelijo v skupine. Žreb skupin bo v torek 21. 4. 2023 ob 18. uri, na terasi golf igrišča Zlati griči. Prvi del lige se mora odigrati do petka, 23. 6. 2023.

4. Liga se igra po sistemu – VSAK Z VSAKIM, v vsaki skupini. Po prvem delu, kjer bo vsak igralec odigral vsaj štiri dvoboje, se oblikujejo nove skupine po sistemu doseženega števila točk v predtekmovanju.

5. Oblika tekmovanja oz. skupin bo znana po zaključku prijav in bo predstavljena pred žrebom prvega dela tekmovanja.

6. V zaključni del se uvrsti najboljših 16 (8) tekmovalcev. Nadaljuje se z igranjem vsak z vsakim, na izpadanje. Igra se po vrsti, krogi lige se ne preskakujejo.

7. Liga se igra na golf igrišču Zlati grič.

8. Igra se 18 lukenj – match play, z upoštevanjem 3/4 handicapa. Najvišji igralni HCP je 36! Igralec ima lahko prednost največ enega (1) udarca na posamezni luknji.

9. Točkovanje za posamezno tekmo: za prvih devet lukenj 1 točka, za drugih devet 1 točka in za skupno zmago 1 točka, za neodločen izid se vsakemu igralcu pripiše 0,5 točke.

10. Po dvoboju se vpiše rezultat tekme v tabelo na recepciji igrišča.

11. Za končno uvrstitev za napredovanje iz skupine šteje večje število točk, ne glede na to v kateri skupini je posamezen igralec.

12. Domačin mora uredit termin za igranje (Za domačina se šteje tisti, ki je prvi napisan v razpredelnici tekmovanja – sledi po žrebu).

13. V primeru izključitve ali izstopa iz lige katerega od igralcev se vsi njegovi rezultati brišejo. Članarina se ne vrača.

14. Zadnje tekme finalnega dela se bodo igrale skupaj, v soboto 23. 9. 2023, nato bo sledila razglasitev rezultatov in pogostitev.

Sporne situacije

1. Če eden od tekmovalcev preda dvoboj (poškodba, oprema…), se tekma registrira v korist nasprotnika, lahko pa se igralca dogovorita za ponoven termin in odigrata nedokončano igro.

2. Če igralca sporazumno prekineta neodigrani dvoboj, se za dokončanje dvoboja uskladita sporazumno.

3. Preklic tekme mora bit vsaj 3 ure pred predvidenim pričetkom tekme.

4. V primeru, da se nasprotnik 3 krat neupravičeno ne odzove na povabilo (email ali SMS) domačina, ali se namerno izmika dvoboju (igra z drugimi), domačin dobi tekmo z izidom 3-0.

5. Igralec, ki ne odigra dvoboja dobi odbitek -1 točke, za drugi neodigrani dvoboj dobi -3 točke.

6. Za napredovanje v drugi krog mora posameznik odigrati najmanj tri dvoboje (ne glede na št. osvojenih točk).

7. V primeru enakega števila točk ima prednost pri napredovanju tisti tekmovalec, ki ima več odigranih tekem.

Golf klub Zlati grič

Škalce 91

3210 Slovenske Konjice

E-mail: golfklub@zlati-gric.si

Gsm: 051 / 630 444

Trr.: SI56 6100 0000 6451 526

E-Novice

Bodite na tekočem in se prijavite 

na naše e-Novičke

GDPR - Osebni podatki

Vlada je potrdila nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in ga poslala v Državni zbor v obravnavo po nujnem postopku. ZVOP-2 v slovensko zakonodajo prenaša pravila in spremembe, ki jih uvaja evropska splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Slednja bo sicer v veljavo stopila že 25. maja.

S prijavo na e-novice se strinjate, da lahko vaše osebne podatke uporabimo za obveščanje o novostih in akcijah v našem klubu.

 

(C) Golf klub Zlati grič, 2021