Zgodovina kluba

Začetek zgodbe

Vse skupaj se je začelo leta 1996 z naključnim srečanjem dveh gospodov na letališču v Singapurju. Konjičan g. Kuzman Jože je srečal strokovnjaka za golfska igrišča g.Marka Božiča. Beseda je dala besedo,  povezala sta se z g.Janezom Lešnikom, direktorjem podjetja Zlati grič, ki pa je z obiskom blejskega golfskega igrišča že dobil vizijo, da bi lahko tudi v Škalcah imeli tako lepo urejen športni objekt. Od tu naprej so se zadeve začele odvijati zelo hitro. Janez kot dober vizionar ter uspešen podjetnik je povezal lokalne podjetnike. Skupaj je nastala ideja o golfskem igrišču na področju močvirnatega predela Škalc, na področju divjih odlagališč.  Vsako golfsko igrišče potrebuje tudi golf klub. Tako je bil decembra  1996 ustanovljen golf klub Zlati grič. Ustanovnih članov je bilo 15.  

In smo se lotili.

Izgradnja golfskega igrišča se je pričela leta 1997. Prvega klubskega prvaka smo dobili leta 1998 v Lipici, postal je g.Franc Riemer. Sočasno z izgradnjo golf igrišča pa se je pojavila velika potreba po izobraževanju golfske igre, pravil, etike. V Slovenske Konjice so povabili golfskega učitelja g. Hamptona. Golfske tečaje in učne ure so prirejali na Dobravi na zemljišču g. Riemerja, kjer je hitro nastalo tudi Pitch & put igrišče. Golfske izpite so tečajniki opravljali na igrišču Murstaten v Avstriji.

Prijazno igrišče

Leta 1999 se bila otvoritev med vinogradi speljanega golf igrišča. Zaradi svoje edinstvenosti, lepih razgledov, urejenosti, je takoj postal atrakcija v Sloveniji in tudi širše. Dobil je tudi priznanje Golf zveze Slovenije za najbolj prijazno igrišče. Z razvojem golfske dejavnosti se je širil  izobraževalni del. Na Dobravi pri Slovenskih Konjicah je na posestvu podjetja Zlati grič nastalo veliko golfsko vadbišče. Tečaje golfa je začel izvajati Dejan Lelja. Golf klub se je širil, število članov se je povečevalo iz leta v leto. Tečajniki so prihajali iz vseh koncev  Slovenije.  

Obiščite nas

Golf klub Zlati grič

Škalce 91

3210 Slovenske Konjice

E-mail: golfklub@zlati-gric.si

Gsm: 051 / 630 444

Trr.: SI56 6100 0000 6451 526

E-Novice

Bodite na tekočem in se prijavite 

na naše e-Novičke

GDPR - Osebni podatki

Vlada je potrdila nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in ga poslala v Državni zbor v obravnavo po nujnem postopku. ZVOP-2 v slovensko zakonodajo prenaša pravila in spremembe, ki jih uvaja evropska splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Slednja bo sicer v veljavo stopila že 25. maja.

S prijavo na e-novice se strinjate, da lahko vaše osebne podatke uporabimo za obveščanje o novostih in akcijah v našem klubu.

 

(C) Golf klub Zlati grič, 2021